2021. szeptember 10., péntek 16:21

Az Ipartestületek Országos Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 10., péntek (OS) - Nyilatkozat! Az elmúlt napokban olyan vélemények láttak napvilágot a minimálbér meghatározása ürügyén, amelyek megkérdőjelezték az eddigi társadalmi párbeszéd rendszer hatékonyságát.Az IPOSZ ebben a kérdésben az alábbi állásfoglalását fogalmazza meg

    3.    Az IPOSZ véleménye az, hogy a magyar egyéni, családi és mikrovállalkozások fejlesztése nélkül nincs magyar gazdasági sőt nemzeti jövő, így hatékony, célirányos támogatásukra növekvő mértékben van szükség. Az információk, támogatások és képzések eljuttatása ehhez a sok százezres réteghez elképzelhetetlen az országos és területi érdekképviseleti szakmai szervezetek megerősítése, szakemberekkel történő ellátása nélkül. Így az érdekképviseleti és szakmai rendszereket nem leértékelni, hanem egyre jobban segíteni, megerősíteni szükséges a szolgáltatások szélesítése érdekében. Egyetlen köztestületi gazdasági kamarai rendszer sem képes a szakmai sokszínűség miatt ezt önállóan megtenni, csak egy, a gazdasági és szakmai érdekképviseletekkel jól működő országos és regionális partnerségi rendszerben. Az IPOSZ és szervezetei mindig nyitottak voltak minden ilyen irányú partnerség felé, és ez a szándékuk a jövőben is.

     Kiadó: Ipartestületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.