2021. szeptember 11., szombat 14:12

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 11., szombat (OS) - Újbuda új kincse lesz a megújult Kelenföldi Városközpont

Újbuda régóta vár arra, hogy a Tétényi út és Etele út forgalmas sarkán álló egy emeletes régi szolgáltató központ - melyben kereskedelmi, vendéglátói és egyéb cégek meglehetősen lepusztult, méltatlan körülmények között működnek - megújulhasson. Ezért döntött úgy közösen a Főváros és Újbuda vezetése, hogy az épületet elbontja, a területet eladja, és egy új Kelenföldi Szolgáltató Központ létrehozását támogatja - számolt be a városközpont megújításáról szóló sajtótájékoztatón Gy. Németh Erzsébet, a DK újbudai országgyűlési képviselőjelöltje.

Bakai-Nagy Zita, Újbuda alpolgármestere elmondta: a kerület célja, hogy a fejlesztés minden lépését megvitassa a lakókkal, a döntéshozatal során kikérje a  helyiek véleményét is, hozzátéve: a Vahot utcai piac megmarad, nem épülhet a területen toronyház sem.

Molnár Gyula, a DK budafok-tétényi előválasztási jelöltje ígéretet tett arra: a fejlesztés után a környék még inkább élhető lesz, Újbuda szebb és rendezettebb lesz, ezért támogatja az új szolgáltató központ létrehozását.

Gy. Németh Erzsébet, Bakai-Nagy Zita és Molnár Gyula sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció