2021. szeptember 12., vasárnap 21:09

Az Aligai Fürdőegyesület közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 12., vasárnap (OS) - Kinek a legnagyobb buli a balatonvilágosi fesztivál?

    Jelenleg is tart még egy fesztivál a Balatonvilágoshoz tartozó Club Aligában, ami a zajhatása miatt sok helyi lakost, üdülőtulajdonost és pihenni vágyót zavar. A magas zajszint miatt már több bejelentés is történt, vendégek mondják le a foglalásaikat, kisgyermekes üdülőtulajdonosok hazaköltöztek, mert a zaj miatt nem tudják használni az ingatlanjaikat. A bejelentések ellenére azonban a fesztivál nem lett halkabb,az önkormányzat csendrendeletet máig nem alkotott.
A legnagyobb probléma mégis az, hogy a július óta tartó fesztiválból településünk alig profitál, néhány parkoló és kemping hely kiadásból mindössze kb. 3 millió forint bevétele származik a teljes szezonban. Felhívjuk a figyelmet, hogy a fesztivál területének már 2013 óta önkormányzati tulajdonban kellene lennie – ebben az esetben a teljes fesztivál területfoglalási díja Balatonvilágost gyarapítaná.
Közleményünkkel egy időben kívánjuk jelezni a döntéshozók, programszervezők felé: az ingatlantulajdonosok elvárják, hogy pihenésüket ne zavarja minden nyári hétvégén -sőt még szeptemberben is- fesztiválok zaja. Kérjük, hogy a jövőben a rendezvények alatt mérsékeljék a hangerőt olyan mértékűre, hogy az ne zavarja a környéken lakók nyugalmát és előzetes egyeztetés nélkül ne rendezzenek több hónapon át tartó zajos rendezvényeket. Végül a legfontosabb: kérjük, az önkormányzat járjon el annak érdekében, hogy a Club Aligában kijelölt közterületek kerüljenek végre a tulajdonába!
     Kiadó: Aligai Fürdőegyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.