2021. szeptember 13., hétfő 12:07

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 13., hétfő (OS) - Előválasztás: szeptember 13-án, hétfőn elindul az előregisztráció az online szavazásra

        Tömören összefoglalva a szavazási rendszer a személyes szavazás digitális változata lesz. A szavazás során a választónak ugyanazokra a dokumentumokra lesz szüksége, mint a személyes szavazás során: a lakcímkártyájára és egy fényképes, hivatalos igazolványra, illetve maga a szavazás is a megszokotthoz nagyon hasonló módon történik: a szavazókat egy véletlenszerűen kiválasztott szavazóbiztos azonosítja a szavazás előtt. Ami a különbség: az azonosítás nem személyesen, hanem digitális videókapcsolaton keresztül történik, ezért az online szavazáshoz szükséges webkamera vagy mobiltelefon, esetleg tablet kamerája, illetve megfelelő internetkapcsolat.
     Mivel a szavazóbiztosok kapacitása korlátozott, ezért online szavazás esetén – a személyes szavazástól eltérően – előregisztráció segíti a gördülékeny lebonyolítást. Az előválasztás első fordulójára (szeptember 18-26.) az előregisztráció most hétfőn, azaz 2021. szeptember 13-án indul el, az elovalasztas.hu weboldalon.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.