2021. szeptember 13., hétfő 12:26

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 13., hétfő (OS) - A Fidesz meglopja a nyugdíjasokat és nem garantálja a nyugdíjak vásárlóértékének megtartását – reagálás Novák Katalin nyilatkozatára

        Novák Katalin azt állítja, hogy a Fidesz 2010 óta garantálja az inflációkövető nyugdíjemeléssel, hogy a nyugdíjak megtartják vásárlóértéküket. Ez azonban hazugság, ugyanis az idősek csaknem egy éven keresztül hiteleznek a kormánynak azért, mert az szándékosan alultervezi az inflációt minden évben, sőt idén már a nyugdíj-kiegészítést is ki kell egészítenie.
     A Fidesz csak egyvalamit tud garantálni a nyugdíjasoknak: az elszegényedést. A vegyes indexálás eltörlésével ugyanis kevesebb lett az éves nyugdíjemelés, az inflációkövető nyugdíjemeléssel pedig csak azt biztosította, hogy ha valaki nyomorultul kevés nyugdíjból él, akkor a következő évben is nyomorultul kevés nyugdíjból fog élni.
     Az MSZP szerint a biztos megélhetés idős korban is jár! Svájci indexálás, 70 ezer forintos nyugdíjminimum és igazságos nyugdíjelosztás – ez a megoldás! Ezért az MSZP nemcsak az infláció növekedését, hanem a fizetések emelkedését is beleszámítaná a nyugdíjemelésbe – ez az úgynevezett svájci indexálás. Ezen túl az MSZP a 13 éve nem emelt 28 500 forintos nyugdíjminimumot is legalább 70 ezer forintra akarja emelni, és igazságosan építené vissza a 13. havi nyugdíjat.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.