2021. szeptember 13., hétfő 13:18

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 13., hétfő (OS) - Dobrev Klára: Kormányváltás után azonnal elindítjuk az önálló Antikorrupciós Ügyészséget!

        A 24.hu írta meg, hogy Rogán Antal utódja, az V. kerület fideszes polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter megduplázta a földterületeit a Bakonyban, a vagyonnyilatkozatai alapján azonban nem látszik, hogy erre honnan volt pénze. Ez mára mindennapos történet lett az Orbán-rendszerben: a fideszes politikusok úgy gazdagodnak, hogy közben mindezt nem tudják igazolni a vagyonnyilatkozatukkal, magyarán eltitkolják a valós vagyonukat a választók elől. Ennek 2022-ben végek fogunk vetni.
     A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként már most figyelmeztetem a Fidesz földesurait, oligarcháit és igazolatlanul gazdagodó politikusait, hogy a kormányváltás után vagyonosodási vizsgálatok tucatjai fognak megindulni. Fel fogunk állítani egy önálló Antikorrupciós Ügyészséget egy hozzá tartozó önálló rendőri egységgel, amely saját jogkörben dönthet úgy, hogy vagyonosodási vizsgálatot indít egy politikus ellen. Ha pedig egy politikus nem tudja igazolni, hogy honnan gazdagodott, akkor az igazolatlan vagyonnak minősül, amit a további vizsgálatok és eljárások végéig azonnal zárolni kell! Elég volt abból, hogy a fideszes nagyurak nyakló nélkül gazdagodnak meg úgy, hogy a fizetésükkel mindezt nem tudják igazolni a nyilvánosság előtt.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje

Dobrev Klára sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.