2021. szeptember 14., kedd 08:31

A Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 14., kedd (OS) - Wekerle Sándor halála 100. évfordulóján Wekerle Centenáriumi Év rendezvénysorozattal tiszteleg a dualizmus háromszoros miniszterelnöke, pénzügyi szakembere, az MTA tagja életműve előtt szülővárosa, Mór és a nevét viselő alapítvány. Augusztusban - nagy érdeklődés és kormányzati részvétel mellett - centenáriumi díszünnepségre, grafikai és fotókiállítások megnyitóira és egy új könyv bemutatójára is sor került.

    A rendezvénysorozat következő kiemelt eseménye Móron a Wekerle Sándor közgazdasági és tudományos életműdíjak átadása és a "Sikeres válságkezelés a 21. században" témakörben megrendezésre kerülő tudományos emlékkonferencia.
Az életműdíjak átadására idén ötödik alkalommal kerül sor a pénzügyi és közgazdaságtudományi területen kiemelkedő teljesítményt felmutató egyetemi oktatók, közgazdászok számára.
A korábbi díjazottak: Lentner Csaba, Bencsik Andrea, Csath Magdolna, Báger Gusztáv tudományos életműdíjasok, valamint Somai József, Somogyi Sándor, Bod Péter Ákos és Pogány Erzsébet közgazdasági életműdíjasok jelentős mértékben hozzájárultak a Kárpát-medencében a közgazdaságtudományok oktatásához és fejlődéséhez.
Az emlékkonferencián hat előadás hangzik el, amely Wekerle Sándor, kora válságmenedzsere példáját és a mai időszak kihívásait kapcsolja össze. A konferencia kiemelt előadója Nagy Márton, miniszterelnöki gazdasági főtanácsadó, aki aktuális témában: Minimálbér-emelés – mi lesz a vállalkozásokkal? címmel tart előadást. Részletek az alapítvány honlapján találhatók.
     Kiadó: Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.