2021. szeptember 14., kedd 10:21

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 14., kedd (OS) - Új adatokat mutatok: több, mint egy évet repült Szijjártó Péter a "nem kormánygépekkel" 2018 óta.

    A minisztérium írja is, hogy ezek csak az utak "rendelkezésükre álló" költségei, és tudjuk azt is, hogy sok esetben egyszerre több honvédségi gép is kíséri a minisztert, mint nemrég a Mongóliába.
Azt is látjuk, hogy Szijjártó egészen közeli helyekre is a luxusgépekkel utazik: Pozsonyba például ötször utazott, Bécsbe négyszer. Az egyik ilyen pozsonyi kiruccanásnak 632 ezer forint volt az utazási költsége a KKM részéről. De távoli helyekre is ezeket a gépeket használta a külügyminiszter: 16-szor járt Amerikában, 13-szor Oroszországban, 6-szor Kínában. A KKM-nek a legtöbbe – 10-15 millióba - két indonéz és egy japán út került.
Most a Magyar Honvédséghez fordulok, hogy lássuk a teljes képet arról, mennyibe kerül nekünk a "repülő miniszter" – bár lehet, hogy "nemzetbiztonsági okokból" ez is titkos 30 évig... teszem a dolgom.

     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.