2021. szeptember 14., kedd 15:21

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 14., kedd (OS) - Eladósítja az országot az EU-ellenes Orbán-kormány -

Nincs négy hónapja, hogy áprilisban a kormány nagy hangon utasította el az EU újjáépítési hitelét, mintegy 3400 milliárd forintot, mert az országnak "gazdasági erejénél fogva" nincs szüksége hitelre. Most pedig felvesz piaci alapon 4,5 milliárd euró, azaz körülbelül 1600 milliárd forintnyi hitelt.

Teszi mindezt azért, mert az EU megkeményítette szívét, s már nem hagyja, hogy a fideszes holdudvar ellopja azt a pénzt, amit a magyar népnek és az egész országnak szánnak. Ezért visel háborút az EU ellen az Orbán-kormány, ezért szidja plakátokon "Brüsszelt", ezért kiabál kígyót-békát a "nyugatra" és a szerinte hanyatló nyugati civilizációra.

Az Orbán-kormány tehát a tisztességes pénzkezelés helyett az eladósítást választja.

Az államadósság ma történelmi csúcson van!

Az Orbán-kormány talán egyetlen valós eredménye az volt, hogy az államadósságot és ezzel az adósságszolgálatot jelentősen lecsökkentették 10 év alatt.

Az elmúlt másfél évben ez az eredmény semmivé lett, részben a COVID járvány és a gazdasági visszaesés, részben a kormány végtelenül pazarló, saját érdekkört agyontámogató százmilliárdos pénzszórásai miatt.

Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja