2021. szeptember 15., szerda 13:02

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 15., szerda (OS) - Miért lazít a kormány a karantén és a kontaktkutatás szabályain, miközben meg akarja hosszabbítani a veszélyhelyzetet?

A Fidesz ismét saját magának és a józan észnek is ellentmondó lépésekről döntött. A kormány ugyanis lazított a karantén és a kontaktkutatás szabályain, ugyanakkor a veszélyhelyzet meghosszabbítását kezdeményezi arra hivatkozva, hogy a világjárvány továbbra is tart és a vírus terjedése miatt Magyarországon is nő a fertőzöttek száma.
     A Fidesz szerint, aki megkapta a védőoltást, nem minősül kontaktszemélynek, nem vonatkozik rá a karanténkötelezettség, még akkor sem, ha közvetlen családtagja fertőződött meg. Ez alapján pedig megtiltotta az iskoláknak a digitális oktatásra való áttérést 6. évfolyam fölött, mert számukra már elérhető a védőoltás. Az sem zavarja a kormányt, hogy a 12 éven aluliakat még nem lehet oltani, ahogyan az sem, hogy a 12-17 év közötti diákok csupán 38%-a van beoltva, pedig a járvány előző hulláma bebizonyította, hogy az iskolák könnyen a legnagyobb gócpontokká válhatnak.
     Hogy is van ez? A rendkívüli felhatalmazás kell a járvány elleni küzdelemhez, de a szigorú szabályok már nem? Ez alapján úgy tűnik, hogy a Fidesznek ismét csak politikai érdekei miatt van szüksége a felhatalmazásra, a járványkezelés területén pedig elengedi a gyeplőt. Ezzel azonban rengeteg embert veszélyeztet, ami több mint 30 ezer honfitársunk halála után nem egyszerű hiba, hanem egyenesen bűn.

Kiadó: MSZP Országos Központ