2021. szeptember 15., szerda 15:34

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 15., szerda (OS) - Kormányváltás után lesz saját kórháza Észak-Pestnek!

    Újpesten korábban két aktív fekvőbeteg-ellátást biztosító intézmény működött, az Árpád kórház és a Károlyi Sándor kórház, az Orbán-kormány azonban mindkettőt bezáratta. A feladatköröket a Honvéd Kórház vette át, amelynek azonban nem csak az északi-pesti régiót kell kiszolgálnia, hanem a Honvédséget, a rendvédelmi szervek és egyéb fegyveres testületeket, és a MÁV aktív és nyugállományú alkalmazottait, esetenként azok családtagjait is. Az Észak-pesti kórházi ellátás csorbítása így rendkívül nehéz és kiszolgáltatott helyzetbe hozta a lakosokat.

A 2019-es önkormányzati választásokat követően Újpest új, demokrata képviselő-testületének egyik első döntésével fejezte ki elkötelezettségét amellett, hogy Újpestnek aktív, működő kórházra van szüksége. A "Kórházat Újpestnek" című előtanulmány zöldmezős beruházás keretében új, 230 aktív ágyas, 5 emeletes, 9 ezer négyzetméteres kórház megépítésére tett javaslatot, amelyben az általános belgyógyászat mellett kardiológia, nőgyógyászat, és egy általános intenzív osztály is helyet kapna. A 2022-es kormányváltás után a Dobrev Klára vezette új kabinet gondoskodni fog arról, hogy ez a beruházás megvalósuljon, és Észak-Pestnek végre saját kórháza legyen.

Dobrev Klára, Varju László és Barkóczi Balázs erről szóló sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.

DK Sajtóiroda
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.