2021. szeptember 16., csütörtök 13:15

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 16., csütörtök (OS) - Törzsasztal az MTA-n: "Magyarország gazdasági, társadalmi fejlődését érintő középtávú perspektívái"

        A részvevők egyperces néma tiszteletadással emlékezett meg a KEP korábbi elnökéről, az áprilisban elhunyt dr. Czeglédi Józsefről.
     Kovács Árpád "Gazdasági helyzetkép COVID után, COVID előtt" előadása az európai országok 2020-as gazdasági mentőcsomagjairól a koronavírus okozta gazdasági károk kezeléséről. A tavaszi nagy átoltottsági elsőbbség másfél-két hónapi előnyt jelentett a magyar gazdaság számára.
     Báger Gusztáv "Magyarország fenntarthatósági teljesítménye" előadása bevezetőjében emlékeztetett Magyarország 2019-ben megjelentetett 330 javaslatból álló "versenyképességi programjára".
     Magyarországnak ma a fenntarthatóságra, a stabilitásra kell törekedni a gazdaság irányításában. Gilyán György "Közép-Európa: kedvező környezet a magyar gazdaság számára" előadásában a közép-európai régió hazánk számára mutatkozó gazdasági jelentőségét taglalta. Az EU csatlakozás óta erősödött a magyar külkereskedelem viszonylati koncentrációja. Az előadásokat vita követte, Juhász Imre hasznosnak tartaná az egyes országok helyzetét megvizsgálni a térség viszonylatában.
     Kroó Norbert az Osztrák-Magyar Monarchia vélemények gazdasági hatásairól vetett fel kérdést. Pók Attila moderátor zárógondolatai szerint a természettörténet és politikatörténet viszonylatában a jövő generációi korunkra visszatekintve valószínűleg nagyobb hangsúlyt fognak szentelni az előbbinek.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.