2021. szeptember 16., csütörtök 15:08

A Versünnep Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 16., csütörtök (OS) - A Versünnep Alapítvány szeptember 30-ig meghosszabbítja a jelentkezési határidőt a professzionális előadók és szakirányú képző intézmények hallgatói számára.

A Versünnep Alapítvány szeptember 30-ig meghosszabbítja a jelentkezési határidőt.
A koronavírus következtében korábban érvénybe lépett korlátozások miatt a Versünnep Alapítvány ez évi programja is jelentősen módosult. Hagyományosan a Költészet Napján tartják a professzionális előadók és szakirányú képző intézmények hallgatói számára meghirdetett verseny döntőjét. Idén erre a rangos eseményre 2021. novemberben kerülhet sor. Ebből fakadóan még mindig lehet jelentkezni a megmérettetésre, ahol reprezentatív díjak kerülnek odaítélésre. Azok, akik 2021. szeptember 30-ig felkeresik a Versünnep Alapítvány honlapját, megtalálják a részletes kiírást, és ugyanott még elküldhetik jelentkezésüket öt kategóriában: 1. vers- és prózamondás; 2. énekelt vers, versmegzenésítés; 3. képző- és/vagy filmművészeti alkotás; 4. táncművészeti alkotás; 5. slam poetry.
Az idei kiírás fókuszában a száz éve született költőóriások, Pilinszky János (1921-1981) és Mészöly Miklós (1921-2001) állnak.
A szakmai zsűri elnöke, Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke, akivel az évfordulós költők életművéről, számos izgalmas elemmel tarkított beszélgetés készült az alapítvány csatornájára.

Kiadó: Versünnep Alapítvány