2021. szeptember 18., szombat 10:58

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 18., szombat (OS) - Az MSZP kezdeményezi Süle Zsolt kizárását az előválasztásból

    A 2021-es előválasztás célja az új magyar demokrácia megteremtése, ehhez pedig feddhetetlen jelöltekre van szükség. Sajtóhírek alapján azonban Veszprém megye 4. számú egyéni választókerületében induló Süle Zsolt nem ilyen jelölt.

A demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a Fidesz gyűlöletkeltő és megosztására építő politikáját. Ennek érdekében az előválasztáson induló jelöltek többek között azt is vállalták, hogy az emberi méltóságot minden körülmények között tiszteletben tartják. A közös listát állító pártok pedig határozottan elutasítják olyan képviselőjelöltek támogatását, akik emberi méltóságot sértő kijelentéseik miatt nem méltóak a korszakváltást akaró választópolgárok bizalmára.

A Jobbik és az LMP támogatásával induló Süle Zsolt korábban olyan antiszemita, rasszista nyilatkozatokat tett, amelyek miatt az MSZP etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál. A képviselőjelölt szélsőséges posztjaiban támadta az MSZP-t és korábbi országgyűlési képviselőjét, jelenleg is a párt választmányának tagját, Dr. Steiner Pált. Süle Zsolt korábbi nyilatkozatai a magyarországi zsidóságot és a magyarországi romákat is sértő, negatív színben tünteti fel, velük szemben ellenséges környezetet teremt.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.