2021. szeptember 19., vasárnap 11:50

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 19., vasárnap (OS) - A DK budapesti polgármesterei szerint Dobrev Klára vissza fogja adni az önkormányzatok becsületét!

        Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, dr. Kiss László, a III. kerület, Dr. László Imre, a XI. kerület, Niedermüller Péter, a VII. kerület, Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület, Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere és Trippon Norbert, a IV. kerület DK-s alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a kormány az elmúlt két évben hogyan próbált bosszút állni az ellenzéki vezetésű önkormányzatokon, amiért a Fidesz csúnya vereséget szenvedett 2019-ben.
     Budapesttől több száz milliárd forintot vett el a kormány, Óbudától közel 11, 5 milliárdot, Újbudától pedig közel 5 milliárd forintot, amit a panelházak korszerűsítésére, diagnosztikai központra is lehetne fordítani, vagy arra, hogy a Gellérthegy természetvédelmi terület legyen, amit nem építhetnek be az oligarchák. Újpesten bezárták az Árpád-kórházat, megszüntették az aktív ellátást a Károlyi-kórházban. Erzsébetvárosban évek óta áll a Péterfy Sándor utcai kórház felújítása. A XVIII. kerülettől több, mint 4 milliárd 130 millió forintot vett el a kormány, amit a Dolgozó utcai rendelő felújítására, CT- és MR berendezésekre, a panelprogram és a játszóterek felújításának folytatására is lehetne költeni. A XV. kerületben valódi rezsicsökkentést jelentene a panel- és családi házak korszerűsítése.


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.