2021. szeptember 19., vasárnap 11:51

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 19., vasárnap (OS) - A franciákhoz képest a Fidesz 2,7-szer többet nyerészkedik a magyarokon! Az MSZP áfacsökkentést követel az élelmiszerekre!

        A rekordmagas élelmiszeráfa miatt a Fidesz-kormány 2,7-szer többet nyerészkedik a saját polgárain, mint a francia kormány a franciákon! Orbánék ugyanezért a bevásárlásért 2,7-szer több adót szednek be, mint a franciák!
     Ez derült ki a G7 felméréséből, melynek során ugyanazt a 33 terméket vásárolták meg egy magyar és egy francia Lidlben.
     A felmérésből az is kiderült, hogy ugyanaz a bevásárlás a magyar átlagkereset 2,4 százalékát viszi el, míg a franciának csak a 2,1 százalékát kell ezért kifizetni!
     Ide vezetett az a gyalázat, hogy a Fidesz-kormány szinte minden áru után Európa legmagasabb, 27 százalékos áfáját szedi be!
     Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért azt követeljük, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze 5 százalék legyen!
     A Fidesz-kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy egy adócsökkentéssel akár azonnal olcsóbbá tegye az élelmiszereket! A mostani brutális drágaság idején a Fidesz nem nyerészkedhet az egyre nehezebben élő magyar embereken!

MSZP
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.