2021. szeptember 20., hétfő 14:15

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 20., hétfő (OS) - Dobrev Klára leadta szavazatát az ellenzéki előválasztáson

    Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje Kálmán Olgával, a DK elnökségi tagjával, II. és III. kerületi országgyűlési képviselőjelöltjével adta le szavazatát az ellenzéki előválasztáson, a Széll Kálmán téren.

Dobrev Klára az előtte tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a téren összegyűlt tömeg is mutatja, hogy a magyarok ki vannak éhezve arra, hogy végre beleszólhassanak a haza sorsának alakulásába. Ezt vette el tőlünk a Fideszre szabott, igazságtalan választási rendszer, és ezt adja most vissza az ellenzéki összefogás, és az ennek első lépéseként megrendezett előválasztás, melynek valódi tétje, hogy a győzelem után tudunk-e kormányozni is, képesek leszünk-e az Orbán-kormány leváltása után lebontani az Orbán-rendszert is. "Én nemcsak győzelemre, hanem elszámoltatásra, kormányzásra és a rendszer módszeres lebontására is készülök" - jelentette ki Dobrev Klára, aki arra kért minden változást akarót, hogy vegyen részt az előválasztáson.

Kálmán Olga arról beszélt: a legfontosabb célunk, hogy a legalkalmasabb jelölteket állítsuk fel az Orbán-rendszer korrupt politikusaival szemben. Hogy megmutassuk, milyen lehet ez az ország Orbánék elnyomó rendszere nélkül, és hogy Európához, a demokratikus köztársaságokhoz szeretnénk tartozni, nem pedig a keleti diktatúrák sorába beállni.

Dobrev Klára és Kálmán Olga sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

DK Sajtóiroda
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.