2021. szeptember 24., péntek 14:20

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 24., péntek (OS) - Kérdéseink az úton: beszélgetések a mellrákról és meglepetés esemény október első vasárnapján. Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen minden év októberében figyelemfelhívást szervez a rózsaszínűre kivilágított Lánchídon, de a híd jelenlegi felújítása és lezárása miatt az idei kampány eltérő lesz. Október legelején több estére rózsaszín fénybe öltözik egy másik nevezetesség, a Szabadság-szobor.

    A "Kérdéseink az úton" című konferenciát október első vasárnapján laikusoknak és érintetteknek szervezik, a meglepetés záró eseményen pedig mindenkit várnak, aki szeretne segíteni a figyelemfelhívásban, és az egészséges életmód jegyében egyúttal néhány kalóriát is elégetni.
"Az Egészség Hídja azért dolgozik, hogy felvilágosultak legyenek a magyar a nők a mellrákkal kapcsolatosan. Ébren kell tartani ezt a tudatosságot azzal is, hogy mindig elmondjuk: a szervezett szűrés óriási lehetőség, mert az egészségesnek vélt nőknek szól, és akkor fedezi fel a betegséget, amikor arra még semmilyen más jel nem utal. A témával muszáj foglalkozni. Én magam is - az egyesületnek segítő sok társammal együtt -  érintett vagyok,  ezért fontos nekünk, hogy megoszthassuk másokkal azt a tudást, ami segít sikeresen megbirkózni a betegséggel." mondja Tóth Krisztina, az Egyesület alelnöke.
"Orvosként azt tudom mondani, hogy az orvos és beteg kapcsolata olyan, mint mikor két biciklit összetámasztunk – megtartják egymást, de egyik a másik nélkül eldől." teszi hozzá Dr. Vass László, az egyesület elnöke.

     Kiadó: Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.