2021. október 7., csütörtök 13:09

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. október 7., csütörtök (OS) - Záróközlemény a Közép-Európai Club Pannónia Közhasznú Egyesület XIV. Társadalmi Párbeszéd Fórumáról

        2021. október 6-án rendezte meg a KEP évi nagyrendezvényét az MTA-n. A XIV. Társadalmi Párbeszéd Fórum résztvevői  két szekcióban két témát tárgyaltak meg, egyfelől az európai nemzeti kisebbségek helyzetének alakulását,  másfelől a turizmus, mint a koronavírus járvány által legsúlyosabban érintett gazdasági ágazat helyzetét és perspektíváit.
     Megnyitó beszédében Prof. Dr. Kovács Árpád, a KEP elnöke arra utalt, hogy ezeknek az évente megrendezett találkozóknak egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy a gondolkodó értelmiségiek fóruma lehet.
     "Az európai nemzeti kisebbségek sorsának alakulása, helyzetének értékelése" címet viselő szekción belül Dr. Kisida Tamás a Miniszterelnökség részéről köszöntötte a konferenciát, majd a saját családjához kapcsolódó, kisebbségi sorban eltöltött életpálya alakulását mutatta be. Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár saját szakterületéről vett adatokkal, tényekkel mutatta be a működő nemzetpolitikát, majd hangsúlyozta a nemzeti újrakezdés jelentőségét. Brenzovics László, a  Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke történelmi összefüggésekbe helyezte az Ukrajnában élő nemzeti kisebbségek helyzetét.

     Kiadó: Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.