2021. október 7., csütörtök 13:09

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. október 7., csütörtök (OS) - Záróközlemény a Közép-Európai Club Pannónia Közhasznú Egyesület XIV. Társadalmi Párbeszéd Fórumáról

        A második szekció "A turizmus, mint a koronavírus járvány által legsúlyosabban érintett gazdasági ágazat helyzete és perspektívái a kilábalás után (az Új Turizmus Fejlesztési Stratégia 2.0 tükrében) címet viselte. A konferencia résztvevői alapos és részletes tájékoztatást kaphattak mind a négy szakterületről:  a szállodaiparról (Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke), az utazásszervezésről (Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke), a vendéglátásról (Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke), valamint a rendezvényszervezésről (Ganczer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezők- és Szolgáltatók Szövetségének elnöke) tolmácsolásában. Az előadók feltárták működési területük gondjait, különös tekintettel a munkaerő hiányára. Részletezték a járvány következtében jelentkező problémákat, az egymást követő bezárásokból és az újrakezdésekből adódó nehézségeket. Hangsúlyozták, hogy a kormányzat intézkedései segítséget nyújtottak ahhoz, hogy az ágazat életben maradjon.
     Az előadásokat élénk vita követte, ami hozzájárult ahhoz, hogy a konferencia résztvevői számos információval gazdagabban térjenek haza.

     Kiadó: Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.