2021. október 14., csütörtök 10:05

A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2021. október 14., csütörtök (OS) - A további gazdasági növekedés elsődleges gátja a munkaerő mennyisége és minősége. A magyar munkavállalók által már nem betölthető pozíciók esetén elkerülhetetlen a külföldi munkaerő hiánypótló beintegrálása, ahogy a dolgozók minden korábbinál hatékonyabb motiválása is. A 2016-os bérmegállapodás kultúraváltást indított el, szempont lett a munkatársak fejlesztése. A 2022.01.01-jétől kormány által tervezett jelentős minimálbér- és garantált bérminimum-emelés előnyben részesíti a versenyképes vagy felzárkózni képes vállalkozásokat. Komplexen kell kezelni ezt a szükségszerű változást, amivel - ha előnyünkre fordítjuk -, mindenki nyer.

    "Hatékonyságban és minőségben is legyünk versenyképesek, ne csak bérköltségben kedvezőek" – fogalmaz Dénes Rajmund Roland, az MMOSZ kommunikációs alelnöke. A gazdaság, a vállalatok érdekeit is szolgálja ez a kikerülhetetlen irányvonal. A versenyképes bér mellett, a folyamatos képzést biztosító vállalati- és HR-kultúra megteremtésével válik legértékesebbé a munkavállaló. Nehéz és távoli jövő, de nem elérhetetlen a nyugat-európai minimálbérekhez történő felzárkózás, de a KKV szektor számára versenyhelyzetet teremtő, hazánkban komoly gyártó bázissal és termelő kapacitással rendelkező nemzetközi cégek miatt is közös célként fogalmazható meg. Kiszámítható, valós növekedési pályára állás szükséges, ahol az uniós bérszint a cél, ami csökkentheti a fiatalok külföldi munkavállalását, s az euró bevezetésének is egyik elengedhetetlen feltétele.
    
     Kiadó: Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.