2021. október 18., hétfő 11:03

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. október 18., hétfő (OS) - Kiegyensúlyozott médiaviszonyokat, tiszta választást!

        Hiszen mint ismeretes 2019. decemberében egy antidemokratikus döntéssel, kizárólag fideszes delegáltakból állt fel a 9 évre megválasztott Médiatanács új testülete. Annak ellenére volt ez a folyamat végeredménye, hogy az 5 ellenzéki frakció alapvetően az ötfős Médiatanácsban kettő szakértőt kívánt ugyan delegálni, de még abban is sikerült előzetesen konszenzust alkotnunk, hogy ha csak egyetlen személy jelölhet az ellenzék, akkor ezt a személyt is tudjuk közösen előterjeszteni. Néhány hete pedig a Fidesz továbbra sem volt hajlandó az ellenzéki pártok jelöltjét megválasztani miután a sajnálatos módon elhunyt Hankiss Ágnes helyére kell új tagot választania a Médiatanácsba az Országgyűlésnek.
     Mivel látnivalóan az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz nem hajlandó most sem ellenzéki tagot választani a Médiatanácsba, ezért a bizottság ellenzéki tagjai a továbbiakban nem vesznek részt a jelölési és megválasztási folyamatban, amelyet antidemokratikusnak és felháborítónak tartanak.

Dr. Brenner Koloman (Jobbik),
a bizottság ellenzéki alelnöke

Gurmai Zita (MSZP)

Keresztes László Lóránt (LMP)

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd)


     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.