2021. október 20., szerda 18:54

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. október 20., szerda (OS) - Uniós fellépést a világméretű chiphiány okozta válság leküzdése érdekében! - Tóth Edina és Schaller-Baross Ernő sajtóközleménye

Tóth Edina hozzátette: "A termeléshez nem elegendő egy EU-s jogszabály megalkotása, hanem nyersanyagokra van szükség. Márpedig a chipgyártáshoz olyan ritkaföldfémek szükségesek, amelyek Ázsiában találhatók meg. Remélem, hogy az Európai Bizottság a nyersanyag-szűkösséget figyelembe véve fogja kidolgozni a 2022-ben bemutatásra kerülő tervezetét".

A félvezetőkről szóló új uniós szabályozást az Európai Bizottság 2022 második negyedévében mutatja be.

Strasbourg, 2021. október 20.

Kiadó: Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja