2021. október 27., szerda 12:04

A Fidesz közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. október 27., szerda (OS) - A jelnyelvet használók számára akadálymentessé vált a Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petíció

        2021. október 22-én a Fidesz bejelentette, hogy a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! címen indított aláírásgyűjtését, Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! elnevezéssel folytatja tovább.
     A Fidesz a petíciójával arra szeretné emlékeztetni a magyar embereket, hogy ugyanazok akarnak hatalomra jutni, akik 2002 és 2010 között egyszer már tönkretették az országot.
     A két képviselő közösen kezdeményezte a Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! aláírásgyűjtés jelnyelvi akadálymentesítését, annak érdekében, hogy a jelnyelvet használó siket és nagyothalló honfitársaink is csatlakozhassanak a petícióhoz.
     Ma Magyarországon több, mint 60 ezer siket és nagyothalló ember él. A Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay! petíció jelnyelvi akadálymentesítésének célja, hogy azok a siketek és nagyothallók, akik jelnyelven kommunikálnak, egyből anyanyelvükön, magyar jelnyelven juthassanak hozzá az információkhoz.

     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.