2021. október 27., szerda 18:26

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. október 27., szerda (OS) - Az ellenzéki pártszövetség és az ELEGY közös közleménye

    A védőoltás sajnos nem akadályozza meg a járvány terjedését, de megakadályozza a betegség súlyossá válását. A kormány semmilyen hatékony intézkedést nem tesz a járvány terjedésének csökkentésére.  

Követeljük, hogy a járvány megfékezésének érdekében az alábbi intézkedéseket haladéktalanul hozzák meg:

1./ A kombinált védekezést lehetővé téve, az önkormányzatok és minden intézmény kapjon jogosultságot a kötelező maszkhasználat előírására.

2./ A valós helyzet feltárásának, és így a védekezés hatékonyságának érdekében a Kormány tegye elérhetővé tömegesen az ingyenes antigén gyorsteszteket a lakosság számára. Első lépésben az oktatási intézményeken keresztül biztosítsák ezek hozzáférhetőségét.

3./ A védekezés legfontosabb pillére a védőoltás. Annak érdekében, hogy a Magyarországon élők minél szélesebb köre, minél előbb felvehesse az oltást/ismétlő oltást, a Kormány az időpont-foglalás lehetőségét fenntartva, szüntesse meg az előzetes regisztráció szükségességét.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a fenti lépések sem garantálhatják, hogy az eddigi több, mint 30 ezer áldozatot követelő tragédia nem fog tovább súlyosbodni, de abban is biztosak vagyunk, hogy ezek nélkül a lépések nélkül esélyünk sem lesz az újabb hullám kíméletlen pusztítását kivédeni.


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.