2021. október 27., szerda 23:57

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. október 27., szerda (OS) - Mobiltelefonokból iskolahajó

    A Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány 2018-ban indított használt mobiltelefon visszagyűjtése, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően, 2021-ben már helyi fejlesztések elindításához járulhatott hozzá Ugandában.
A Nyugat-Ugandában található Bunyonyi-tó partján egy biztonságos kikötő, és egy 45 gyerek szállítására alkalmas iskolahajó épült helyi alapanyagokból, fenntartható módon a helyi közösség összefogásában, szakértelmével.
A környezettudatos magyar emberek, és a társadalmilag felelősségteljes hazai cégek támogatásának köszönhetően, ma már egy a magyar zászló színeiben pompázó hajó nap mint nap szállítja a gyerekeket, felnőtteket az iskolába, a piacra vagy a templomba.
18 további kikötő és két hasonló méretű iskolahajó építése szerepelnek a jövőbeni fejlesztési tervek közt.  
Víziónk egy olyan, egészséges bolygó megteremtése, ahol az emberek kellő együttérzéssel hozzák meg mindennapi döntéseiket ahhoz, hogy fenntartható módon és harmóniában élhessenek egymással, a környezettel és az állatokkal.
További információ a fejlesztési programról a Jane Goodall Intézet honlapján található.
     Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.