2021. november 11., csütörtök 12:52

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. november 11., csütörtök (OS) - Városaink kifosztása nem kormányzás! – Az iparűzési adó elvonása nélkül is lehet magasabb a minimálbér

    A kormány hivatalosan is bejelentette, hogy csak az önkormányzatok kárára tudja elképzelni a legkisebb bérek növelését, mivel 2022-ben is el fogja venni a településektől az iparűzési adó felét a cégek kompenzálására hivatkozva. Ez az álságos lépés azonban csakis a Fidesz önkormányzatokkal szembeni bosszúpolitikájáról szól, hiszen megszorítások nélkül is növelni lehetne a minimálbért.

Az MSZP adómentes minimálbérről szóló javaslatával ugyanis úgy emelkednének a fizetések, hogy az semmilyen kiadást sem jelentene a kis- és középvállalkozások számára, és az önkormányzatokat sem kell megsarcolni a megvalósításához.

Nem azzal van probléma, hogy a kormány támogatni akarja a vállalkozásokat, hanem azzal, hogy ezt csak egy másik terület kárára tudja elképzelni. Szerintünk a vállalkozások és az önkormányzatok is támogatásra szorulnak, de nem egymás ellenében! Éppen ezért tiltakozunk az iparűzési adóbevételek ismételt megfelezésé ellen!

Ezzel a megszorító politikával ugyanis a Fidesz elveszi a fejlődés lehetőségét a településektől és az ott élő emberektől, mivel az iparűzési adó szinte az egyetlen megmaradt bevételi forrása az önkormányzatoknak. Mégis hogyan segítene a vállalkozásoknak és a dolgozóknak az, ha az önkormányzatok teljesen ellehetetlenülnének anyagilag és már képtelenek lennének ellátni a feladataikat?
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.