2021. november 15., hétfő 08:48

A Szimbiózis Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. november 15., hétfő (OS) - A Szimbiózis Alapítvány "Egy hét mennyország" programja lenyűgözte a szakmai zsűrit, így teljes egyetértésben szavazták meg 2021-ben az Innovatív Szociális Szolgáltató Szervezete Díj első helyezettjének. A kitüntetéssel szeretnék elismerni a kiemelkedően innovatív tevékenységet végző szervezeteket és felhívni a figyelmet a szociális ágazatban megvalósuló újításokra. A díjat ünnepélyes keretek között a Szociális Munka Napja alkalmából adták át a budapesti József Attila Művelődési Központban.

        Az alapítvány egyedi társadalmi felelősségvállalási programja, az "Egy hét mennyország" keretében az elmúlt időszakban 10 fogyatékos gyermeket nevelő családot látott vendégül a Baráthegyi majorságban található család- és fogyatékosságbarát panziójában. Fogyatékos gyermekkel együtt nyaralni, egyáltalán kimozdulni a lakásból nem egyszerű feladat, a közös nyaralás megoldhatatlan, mivel nincs olyan szálláshely, amely vállalja a speciális ellátást. A program fogyatékos gyermeket nevelő családok számára egy hét kikapcsolódás biztosít, állat-aszisztált terápiával, szabadidős tevékenységgel, terápiás tanácsadással, közös szabadidős programokkal. Ilyen speciális, terápiás-turisztikai szolgáltatás jelenleg nincs a piacon. Mindezt térítésmentesen, olyan családok számára, akiknek szerény anyagi lehetőségei nem tették volna ezt lehetővé.

     Kiadó: Szimbiózis Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.