2021. november 23., kedd 13:12

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. november 23., kedd (OS) - Orbánék nem akarnak a panelfelújításokra költeni - Újabb lesújtó európai jelentés érkezett

A Magyar Energiahatékonysági Intézet friss adatai alapján a magyar kormány helyreállítási terve ismét Európa sereghajtói közé kényszerítette hazánkat. Orbánék terve az épületfelújítások terén elégtelen minősítést kapott, hiszen nem tartalmaz külön energiahatékonysági vagy épületfelújítási fejezetet, konkrét energiahatékonysági célokat és a rendelkezésre álló források kevesebb, mint 10%-át fordítaná épületfelújításokra.

A Demokratikus Koalícióban szerint felháborító, hogy miközben Orbán a propagandainterjúiban válogatott szidalmakkal illeti az ellenzék energiapolitikáját, valójában ismét ő vallott csúfos kudarcot. A DK szerint a valódi rezsicsökkentést átfogó, az európai uniós támogatásokból megvalósítható, önrész nélküli panel- és társasházfelújításokkal lehetne elérni. Orbánék erre mondanak nemet, ezzel minden évben súlyos tízezreket vesznek ki a magyar emberek zsebéből, hiszen a korszerűtlen épületek rosszabbul szigetelnek és több energiát fogyasztanak. Orbánék az energiafogyasztás kapcsán is egy szociálisan érzéketlen, embertelen és igazságtalan politikát folytatnak - ennek kell véget vetnünk jövő tavasszal.

Dobrev Klára
A DK EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke

Dobrev Klára sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

Kiadó: Demokratikus Koalíció