2021. november 24., szerda 08:32

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. november 24., szerda (OS) - A Fővárosi Önkormányzat elsődleges feladata a tömegközlekedés biztosítása Budapesten  A pénz kifizetésének feltétele a szerződés aláírása. A Fővárosi Önkormányzatnak törvényben előírt elsődleges feladata a tömegközlekedés biztosítása Budapesten. Ha a Főváros még ezt sem tudja megoldani, akkor a főpolgármester tényleg alkalmatlan!

Minimális együttműködési hajlandóság esetén már hosszú hónapokkal ezelőtt rendezhette volna a budapesti tömegközlekedés idei finanszírozásának ügyét a Fővárosi Önkormányzat. Bár alkalmatlanságból vagy legújabban figyelemelterelési szándékkal nem tett érte semmit, a kérdés megoldásának kulcsa még mindig a főpolgármester kezében van.

A helyi tömegközlekedés biztosítása a települési önkormányzatok törvényben rögzített, kötelezően ellátandó feladata. A finanszírozáshoz a központi költségvetés jelentős összeggel járul hozzá. A támogatás kifizetését megalapozó megállapodások véglegesítése kizárólag a Fővárosi Önkormányzaton múlik. A városvezetés azonban nem hajlandó az agglomerációs személyszállítási közszolgáltatások finanszírozásából a valós teljesítés alapján rá eső részt megfizetni, és a finanszírozási megállapodást ennek megfelelően megkötni.

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium