2021. november 24., szerda 19:16

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye
    Budapest, 2021. november 24., szerda (OS) - Brüsszel energiapolitikája megbukott - Gyürk András sajtóközleménye

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén megvitatta az energiaunió helyzetét. A vita kapcsán Gyürk András kijelentette, hogy Brüsszel energiapolitikája megbukott, "a baloldal és a bürokraták elvakultsága pedig az energiaunió eddig elért eredményeit is veszélyezteti."

Az Európai Bizottság rossz döntéseinek következtében az energiaárak már-már elviselhetetlen szintre nőttek. A tőzsdei földgázár négyszeres, a villamosenergia árának háromszoros emelkedése komoly jelzés a jelenlegi európai energia- és klímapolitika súlyos hibáival kapcsolatban. "A zöld átmenet megvalósítása érdekében a polgárok védelmére és azonnali változtatásokra lenne szükség" - mutatott rá a képviselő.

Azonban a baloldal és a brüsszeli bürokraták erre nem hajlandók és tovább erőltetik a valóságtól elrugaszkodott, megbukott rögeszméiket. "A rezsit csökkentő országokat támadják, klímaadó bevezetésén dolgoznak és rászabadítanák a piaci energiaárakat a lakosságra. Ebben magyar baloldali elvtársaik is követnék őket" - hangsúlyozta a fideszes politikus.

"Ez a jövőkép teljességgel elfogadhatatlan és az energiaunió meggyengüléséhez vezethet. Az eddigi eredményeket a hálózatfejlesztés és a károsanyag kibocsátás csökkentése terén megalapozott célkitűzésekkel és kölcsönös tisztelettel lehetett elérni. Az európai emberek megfizethető árú energiát és a jelenleginél jobb, ésszerűbb klíma- és energiapolitikát érdemelnek"- emelte ki Gyürk András.
     Kiadó: Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja