2021. november 25., csütörtök 11:18

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. november 25., csütörtök (OS) - Járjon börtön a nők elleni erőszakra buzdítóknak és a gyermekek elleni szexuális erőszakot elhallgatóknak!

    Nem tűrhetjük tovább, hogy a Fidesz tétlenül nézi a nők és gyermekek elleni erőszakot! A mai, a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja előtt ezért olyan törvénymódosító indítványt nyújtottam be, hogy a Büntető Törvénykönyv (Btk.) szerint 5 év börtönnel büntessék azt, aki a női nem elleni erőszakra vagy gyűlöletre uszít, illetve 3 év börtön járjon azért, ha valaki tudomást szerez gyermek elleni szexuális erőszakról, és mégsem tesz feljelentést.

Amióta tart a járvány, a világon mindenhol több lett a nők és gyermekek elleni erőszak. Magyarországon is számos tragédia történt: legutóbb Dunakeszin ölte meg egy férfi az anyósát, feleségét és 7 éves közös gyereküket. Korábban Tatabányán, Győrben, Kulcson, Budán és Andornaktályán történt döbbenetes családirtás.

A Fidesz-kormány ezeket a tragédiákat tétlenül nézi! Orbánék hét éve nem hajlandóak átemelni a magyar jogrendbe a nőket és gyermekeket megvédő Isztambuli Egyezmény előírásait! Ez nem mehet így tovább!

A nőknek és a gyermekeknek több védelem kell! Ha pedig a Fidesz ezt nem hajlandó megtenni, akkor 2022 tavaszától az új, Orbánt megbuktató koalíciós kormányra vár ez a feladat!

Gurmai Zita,
az MSZP frakcióvezető-helyettese
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.