2021. november 25., csütörtök 14:16

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye
    Budapest, 2021. november 25., csütörtök (OS) - Európában is modellértékű a magyar minimálbéremelés - Kósa Ádám sajtóközleménye

    Az Európai Parlament (EP) plenáris ülésének mai döntése alapján az EP, az Európai Bizottság és az Európai Tanács elkezdhetik kidolgozni az uniós minimálbér számítás mindenki számára megfelelő jogszabályait. Kósa Ádám, a Fidesz képviselője rámutatott: "A tárgyalások nem ígérkeznek könnyűnek, mert a tagállamok kormányaiból álló Tanács álláspontja, amelyet várhatóan december elején fogadnak majd el a miniszterek, előre láthatóan elég távol esik az EP álláspontjától."

Kósa emlékeztet: "Az uniós minimálbér számítás kialakítása nagyon összetett feladat. A Fidesz EP-képviselői szerint a téma komolysága és a polgárok érintettsége szükségessé teszi, hogy a legszélesebb körben hozott döntés alapján induljanak meg az intézmények közötti tárgyalások, ezért a mandátum megadását támogattuk" – mutatott rá.

Kósa hangsúlyozza: "Viszont a szakbizottsági szavazásnál kizárólag azokat a módosító indítványokat támogattam, melyek magyar polgárok érdekeit szolgálják. A teljes szöveggel kapcsolatban pedig tartózkodtam. Fontos, hogy a tárgyalások elinduljanak és egy közös, mindenki számára megfelelő szöveg szülessen, amely a tagállamok mozgásterét tiszteletben tartja".

Kósa kiemelte: "Magyarország és a Fidesz ebben kifejezetten jó példával jár elöl: az Eurostat adatai szerint, 2010 és 2021 között a magyar minimálbér-növekedés a negyedik legnagyobb volt az Európai Unióban, a V4 országok között pedig a legnagyobb."
    
     Kiadó: Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.