2021. november 25., csütörtök 17:38

Az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesületének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. november 25., csütörtök (OS) - A járványhullám közepén kritikus helyzetbe kerültek az egészségügyi intézmények beszállítói

    Mindez olyan turbulens időszakban történik, amikor a világjárvány miatt a kereskedelmi ellátási láncok a megszokottnál jóval sérülékenyebbek, a gyártási és logisztikai folyamatok jelentősen költségesebbek.

A kórházak tartozásainak rendezése kormányzati döntés kérdése, hiszen a szükséges költségvetési források rendelkezésre állnak. A rekordmértékű gazdasági növekedés következtében a magyar gazdaság már meghaladta a járvány előtti teljesítményét. A gyógyító-megelőző ellátások ezévi költségvetési kiadásai ugyanakkor időarányosan 77 milliárd forinttal elmaradnak az erre szánt keretösszegtől. Pénzügyi akadálya tehát nincs annak, hogy a kormány rendezze az intézmények adósságát.

Szervezeteink a 2021. év nyarán az érintett szakminisztériumokhoz (EMMI-BM-PM), majd a Miniszterelnökséghez fordultak a lejárt kórházi tartozások rendezése érdekében. Ezek a megkeresések nem vezettek eredményre, ugyanakkor az általunk képviselt szektor kölcsönös partnerségen alapuló megoldásra törekszik a kormányzattal, ezért szeptemberben konkrét megoldási javaslatokat is megfogalmaztunk.

     Kiadó: Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.