2021. november 25., csütörtök 17:38

Az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesületének közleménye (4. rész)
    Budapest, 2021. november 25., csütörtök (OS) - A járványhullám közepén kritikus helyzetbe kerültek az egészségügyi intézmények beszállítói

    A nyilvánosság előtt ismert, hogy kormányzati berkekben jelenleg is zajlik előkészítő munka az egészségügy strukturális átalakítása kapcsán. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a fennálló kórházi adósságok rendezése nem várhat a strukturális változások tényleges megvalósulásáig. Az egészségügyi átalakítások az állam döntési kompetenciájába tartoznak, ezért méltánytalan lenne, ha a piaci szereplőknek tovább kellene hitelezniük a kórházakat mindaddig, amíg az átalakításoktól remélt kedvező hatások bekövetkeznek.

A magyar állam fenntartásában álló kórházak orvostechnikai eszközök iránti igényének meghatározó részét a szervezeteink által képviselt vállalatok biztosítják. Érdekképviseleti szervezeteink célja, hogy a beszállítók továbbra is biztosíthassák a zavartalan egészségügyi ellátáshoz szükséges műszereket és berendezéseket - mind a koronavírus elleni védekezés, mind pedig a normál ellátások tekintetében.

Az egészség az egyik legfontosabb nemzeti erőforrásunk. Hazánk egészségügyi rendszerének megfelelő működése olyan közös cél, amelynek megvalósítása az ágazati szereplők együttműködését igényli. Különösen igaz ez napjainkban, amikor a koronavírus járvány újabb hulláma egyre fokozódó nyomás alá helyezi az egészségügyi ellátórendszert.

     Kiadó: Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.