2021. november 26., péntek 19:01

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. november 26., péntek (OS) - Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehetett át Gerhard Papke

    A mai napon Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől a Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerést vehette át Gerhard Papke, az észak-rajna-vesztfáliai tartományi parlament egykori alelnöke, a Szabaddemokrata Párt volt frakcióvezetője, valamint a Német Szövetségi Köztársaság Német–Magyar Társaságának jelenlegi elnöke.

Az ünnepélyes átadáson Gerhard Papke elmondta: Magyarországnak több barátja van Németországban, mint azt gondolnánk. Olyanok, akik a magyar kormány nemzeti politikájával egyetértenek. Hozzátette: a magyarok szabadságszeretetéből Európa és Németország mindig is profitált. És ez a magyar szabadságszeretet olyan értékes, hogy segítenünk kell megvédeni. A Német–Magyar Társaság jelenlegi elnöke szerint Németország sokat köszönhet a magyaroknak. A Páneurópai Piknik és a határnyitás fontos szerepet töltött be abban, hogy a német újraegyesítés szabadságban és békében történhetett meg.
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.