2021. november 30., kedd 12:16

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. november 30., kedd (OS) - Orbánék hiába kozmetikázzák a számokat, ismét megbukott a járványkezelésük

    A 444.hu cikkéből derült ki, hogy a hétvégén azért csökkent nagyot a lélegeztetőgépen lévő koronavírusos betegek száma, mert kormányutasításra változtattak az adatkezelés módján, plusz feladatok elé állítva a kórházakat. Így már csak azokat a betegeket lehet lélegeztetettként feltüntetni, akiket légcsőbe helyezett tubuson keresztül lélegeztetnek, azokat nem, akiknél ez például ugyanúgy géppel, de arcmaszkon keresztül történik.

A Demokratikus Koalíció szerint visszataszító, hogy a kormány ahelyett, hogy a koronavírus-járvány tomboló negyedik hullámával lenne elfoglalva, statisztikákat próbál hamisítani. A kabinet célja, hogy elfedje a valóságot: a rekordmagas halálozást, a kórházak túlterheltségét. Orbánék pontosan tudják, hogy csakúgy, mint korábbi hullámok idején, a járványkezelésük ismét csődöt mondott, erről akarják elterelni a figyelmet. A DK felszólítja a kormányt, hogy azonnal hagyjon fel az adatok szükségtelen kozmetikázásával, hagyja a kórházakat dolgozni, hogy a hősiesen helytálló orvosok és ápolók minél több emberi életet tudjanak megmenteni.

Varga Zoltán
A DK frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja, az ellenzék debreceni országgyűlési képviselőjelöltje
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.