2021. november 30., kedd 12:20

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye
    Budapest, 2021. november 30., kedd (OS) - Fővárosi közlekedési támogatás: az aláírást követően még tegnap megtörtént a kifizetés  Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a korábbi ígéretnek megfelelően a támogatási szerződés véglegesítése után haladéktalanul gondoskodott a kifizetésről. A Magyar Államkincstár a tárca jelzésére hétfőn folyósította a Fővárosi Önkormányzat számlájára a 12 milliárd forintos éves költségvetési támogatást

    A helyi közösségi közlekedés biztosítása a fővárosi önkormányzat törvényben előírt elsődleges feladata. A minisztérium a városvezetéssel fennálló nézetkülönbséget félretéve, a Budapesten közlekedő emberek érdekében megoldást keresve teremtett alkalmat a szerződés aláírására. A tárca változatlan álláspontja szerint a Fővárosi Önkormányzatnak többet kellene magára vállalnia az agglomerációs közösségi közlekedés finanszírozásából. Az ITM a kiegyensúlyozottabb költségmegosztásról hosszú hónapok óta zajló egyeztetések mielőbbi eredményes lezárását sürgeti.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.