2021. november 30., kedd 21:59

Az ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. november 30., kedd (OS) - Az MTA professzora szerint az evolúcióelmélet a botanika és a zoológia terén is nehézségekkel küzd

    Az Értem Egyesület tagjai tanárok és más értelmiségiek. Törekvésük, hogy feltárják az élővilág eredetére vonatkozó uralkodó elmélet hiányosságait és alternatíváit.
Nemrég jelent meg az Egyesület két tagja által írt "A természet IQ-ja" című könyv, amely az állati ösztönök rejtélyes eredetével foglalkozik.
A kiadványt Borhidi Attila professzor úr is megkapta véleményezésre. A Széchenyi-díjas botanikus, az MTA rendes tagja így nyilatkozott:
"Ez a könyv számomra azért különleges, mert végig arról beszél, hogy a darwini törzsfejlődés tétele nem magyaráz meg sok jelenséget, amelyek az állatvilágban általánosan elterjedtek."
Borhidi professzor évekkel ezelőtt írt egy cikket a Magyar Tudomány című folyóiratba. Ebben megkérdőjelezte a lassú változásokon alapuló fejlődéselmélet létjogosultságát a növényvilág magyarázatára. Így összegezi az akkori visszajelzéseket:
"Amikor kritikát írtam a darwini törzsfejlődési tételről, a zoológusok bíráltak leghangosabban. Bizonyára nem olvasták "A természet IQ-já"-t. Ennek a könyvnek nem csak a szövege nagyon jó, hanem az illusztrációi is csodásak. Fantasztikus anyag. Meg kell mondanom, 90 éves koromban jöttem rá – miután ötven éve biológiát tanítok –, hogy alig valamit hallottam ezekről a példákról."
Ideje, hogy a tudományos publikációk után az ismeretterjesztésben is megjelenjenek a fajok eredetére vonatkozó, rivális nézetek!
Kontakt: 30/530-6366
    
     Kiadó: ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.