2021. december 1., szerda 12:25

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. december 1., szerda (OS) - A Fidesz miatt lassan luxuscikk lesz a kenyér, de Tállai szerint az emberek nem éreznek semmit az inflációból

        Tállai András szerint még a válság alatt is lehet olyan politikát folytatni, hogy az emberek semmit se érezzenek a magas inflációból és a forint gyengüléséből. A valóságban azonban nap mint nap bebizonyosodik, hogy a Fidesz erre képtelen, ugyanis szerdától tovább emelkedik a gabona és a liszt ára, ami miatt még többet kell majd fizetni az üzletekben a kenyérért.
     Az lehet, hogy a NER luxusát élvező Tállai államtitkár és társai nem érzékelnek semmit az inflációból és nem zavarja őket, ha felmegy a - Mészáros esküvőn felszolgált - homár-mangó creme fraîche, a fésűkagyló-wakame vagy a polipsaláta ára, de Magyarországon rengeteg embernek már 1 kg kenyér is luxuscikknek fog számítani. Ráadásul még a 200 ezer forintos minimálbér sem fog érdemi segítséget jelenteni a legkisebb bérért dolgozóknak, ha a kormány nem lép fel végre az elszabaduló árak ellen, ugyanis a minimálbér-emelés jelentős részét elviszi az infláció.
     Ez a magyar valóság, azonban a Fidesz ilyen körülmények között is csak egy dolgot tesz: továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.