2021. december 2., csütörtök 12:45

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. december 2., csütörtök (OS) - Az MSZP kiáll a szakszervezetek mellett!

    Elfogadhatatlan, hogy a Fidesz ismét a szakszervezetek bevonása nélkül, a fejük felett hoz meg működésükre vonatkozó szabályokat, ezért az MSZP kiáll az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mellett.

A Fidesz 2010 óta mindent megtett azért, hogy megnehezítse az érdekvédelmi munkát, többek között leépítette a szakszervezeti jogokat és kizsigerelte sztrájkjogot. Most pedig a közszférában az intézményes szociális partnerség maradékát is ki akarja üresíteni.

Az MSZP szerint a szakszervezeteket partnerként kell kezelni és be kell vonni az érdekvédőket az őket érintő intézkedések formálásába, továbbá létre kell hozni a valódi egyeztetéseket biztosítani képes fórumokat. Ezért a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát a szakszervezetek megerősítésére.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.