2021. december 2., csütörtök 13:18

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. december 2., csütörtök (OS) - Elegendő a vakcina mindenki számára    A Magyar Kormány arra törekszik, hogy mindenki hozzájuthasson a koronavírus elleni oltáshoz – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós legújabb videóinterjújában, amelyben beszélt az oltási akcióhét meghosszabbításáról, a vakcinák hatásvizsgálatáról, az oltással kapcsolatos tévhitekről és az adventi elmélyülésről is.

    Az életösztön megérintette az embereket, látván a nagyvilágban és idehaza a világjárvánnyal kapcsolatos történéseket – így reagált az emberi erőforrások minisztere arra, hogy csak múlt pénteken, egyetlen nap alatt 140 ezren vették fel az oltást. Kiemelte: rendkívül fontos, hogy az érzelmeik helyett a tényekre hallgassanak az emberek, és elmenjenek oltakozni, mert a fertőzés sokszorosan súlyosabb az oltatlanok esetében. A Magyar Kormány biztosítja, hogy mindenki hozzájusson az oltáshoz – mutatott rá.
Prof. Dr. Kásler Miklós hangsúlyozta: bőségesen rendelkezésre állt és áll ma is az ötféle vakcina, május óta mindenki saját döntése alapján vette fel az oltást. Felhívta a figyelmet, hogy az idő múlásával, a kétszer beoltottak veszítenek a védettségükből, ezért indokolt a harmadik oltás. A beoltottak a legtragikusabb végkifejletet bizonyosan nem kell, hogy elszenvedjék. Szemben azokkal, akik nem oltakoztak és ezért gyakran kerülnek krízis helyzetbe.  

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.