2021. december 2., csütörtök 19:43

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. december 2., csütörtök (OS) - Fullasztóan rossz a levegő, pedig van megoldás -

    Tetlák Örs, az LMP elnökségi tagja és Érd alpolgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján aggodalmát fejezte annak kapcsán, hogy a fűtési szezon beköszöntével megszaporodott a hulladékanyagok házilagos elégetése.

A legmérsékeltebb becslések szerint is 12-14 ezer honfitársunk veszti életét idő előtt a magas légszennyezettség miatt. Fontos tudni azt is, hogy nemzetközi szerződések be nem tartása miatt kötelezettségszegési eljárás alatt áll Magyarország a levegő szennyezettségével kapcsolatban.

Télen elsősorban a fűtés felel a levegő szennyezettségért, tehát a szálló por mennyiségének legalább háromnegyedéért. A településeket nem szabad magukra hagyni, azonnali és hathatós kormányzati beavatkozásra van szükség.

Az LMP határozati javaslatot nyújtott be a helyzet rendezésére. Ebben az szerepel, hogy komplex lakossági épületszigetelési programot kell elindítani évi 300 milliárd forint biztosításával. A legolcsóbb energia az el nem használt energia, ezért a családok rengeteget spórolhatnak a megfelelő szigeteléssel és a nyílászárók cseréjével, illetve korszerű fűtési rendszerek alkalmazásával.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.