2021. december 3., péntek 17:29

Az Idetartozunk Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. december 3., péntek (OS) - Setét Jenő, az Idetartozunk Egyesület elnöke megküldte a roma konszenzuson alapuló Roma Politikai Minimum dokumentumot a hazai politikai pártoknak. A politikai akarat felmérése mellett szeretnék elérni, hogy a pártok ismerjék a roma intézmények, a politikai jogok, a közoktatás és foglalkoztatás, valamint a közszolgáltatások terén a romák egyenlőségének feltételeit. (idetartozunk honlapon fellelhető)

    A koalíció sajtótájékoztatón ismertette a 83 roma szervezet/képviselet által támogatott Roma Politikai Minimum dokumentumot. A roma konszenzusra épülő tartalmakat a közelgő parlamenti választásokon induló pártok és a jelenlegi kormányzatban roma ügyekért felelős személyek nem hagyhatják figyelmen kívül, ezért a koalíció nevében megküldték Vecsei Miklós – Miniszterelnöki Biztos, Sztojka Attila - Roma Kapcsolatokért Felelős Biztos részére és a következő politikai pártoknak:  FIDESZ, KDNP, DK, MSZP, LMP, Liberális Párt, MSZDP, ISZOM, MOMENTUM, Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Mindenki Magyarországa Mozgalom, PM.

Setét Jenő, az Idetartozunk Egyesület elnöke elmondta, a roma koalíció abban érdekelt, hogy a 2022-es választások ne a romáknak tett üres kampányígéretekkel vagy éppen a szavazatszerzésre alkalmasnak ítélt roma-ellenes kampányüzenetekkel teljenek el. Elvárásuk, hogy a pártok használják a konszenzusos tartalmat a programalkotáshoz, tegyenek célzott, érdemi és bátor vállalásokat a magyarországi roma emberek és közösségek felé. Küzdjenek meg a roma választópolgárok támogató szavazataiért.

     Kiadó: Idetartozunk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.