2021. december 6., hétfő 14:50

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2021. december 6., hétfő (OS) - Álláslehetőségek fogyatékkal élőknek a Magyar Postánál – A Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért a Magyar Posta Zrt. Városmajori kézbesítőközpontjánál tájékozódott a fogyatékkal élőknek biztosított álláshelyekről.

    A kézbesítőközpont kedves és informatív munkatársától megtudtuk, hogy a Posta rendkívül rugalmas feltételekkel várja soraiba a megváltozott munkaképességű dolgozókat is.
Kézbesítőként lehet dolgozni náluk 4, 5, 6, 7, 8 órás munkaviszonyban is. A Városmajori központ az I., II., XII. kerületeket fedi le, de a főváros ill. az ország más területein is szívesen alkalmaznak fogyatékkal élő munkatársakat.
Amint megtudtuk, a kézbesítő napi munkája a következőkből áll: reggel 9-re kell menni dolgozni; a kollégák megkapják az összekészített leveleket, kapnak hozzá térképet és beazonosítják. Elolvassák és bekézbesítik a megfelelő helyre a küldeményt. Csak be kell dobni a levélszekrénybe. Ha a hallássérült dolgozó nem akar, nem kell személyes kontaktust vállalnia a munkája során.
A munkát lehet végezni gyalog (ez esetben BKV-bérlet jár), e-kerékpárral, autóval, motorral; közlekedési eszközöket a Posta ad.
A kínált bér a minimálbér és a garantált bérminimum között van. Arra biztatunk mindenkit, aki állást keres, hogy keresse fel a Magyar Posta bármely kézbesítőközpontját, mert kézbesítő kollégákat gyakorlatilag mindig keresnek.
Az állásra való jelentkezésben a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért is szívesen segít annak, aki ezt igényli.

     Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.