2021. december 22., szerda 09:06

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye
    Budapest, 2021. december 22., szerda (OS) - Sikeresen zárult a fővárosi kormányhivatal rendkívüli benzinkút ellenőrzési akciója

    Budapest Főváros Kormányhivatala szúrópróbaszerűen ellenőrizte a benzinkutakon található mérőeszközöket az elmúlt hónapokban. Az év végi rendkívüli benzinkút ellenőrzés során a hivatal munkatársai 116 fővárosi és Pest megyei töltőállomás 302 kimérőszerkezetét vizsgálták meg. Az ellenőrzések pozitív eredménnyel zárultak, a mérőeszközök pontosan működtek, mindössze egy esetben volt a megengedett fél százaléknál nagyobb eltérés, itt a kút használatát az újrahitelesítésig felfüggesztette a hivatal.
A kormány 480 forintos felső határral rögzítette november 15-től a benzin és a dízel üzemanyagárát. A döntés érvényesítésének érdekében indította ellenőrzési akcióját a fővárosi kormányhivatal, azért hogy a vásárlók minden esetben a kifizetett összegért járó üzemanyag mennyiséget kapják meg.

     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.