2021. december 30., csütörtök 15:00

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt közleménye
    Budapest, 2021. december 30., csütörtök (OS) - Baloldali Platform: választási együttműködésről tárgyalt az MSZDP és az Európai Baloldal

    A ténylegesen baloldali pártok ma még a Parlamenten kívül politizálnak, de a cél, hogy a dolgozók, bérből és fizetésből élő tömegek végre az országgyűlésben is képviselve legyenek.
Ennek érekében tárgyalt egymással a két baloldali párt vezetése. Hasilló László az MSZDP és Vajnai Attila az Európai Baloldal elnökei hangsúlyozták, hogy a két párt választási programja, a Kéthly Anna Program és a Vörös-Zöld Kiáltvány az egyetlen út az igazságos
újraelosztáson alapuló, esélyteremtő állam létrejöttéhez.

A két párt vezetése hosszútávú együttműködésben gondolkodik, melynek első állomása a 2022. évi országgyűlési választás lesz. Január folyamán aláírják a megállapodást, melynek értelmében az MSZDP, mint jelöltállító szervezet nevében, az Európai Baloldal támogatásával indulnak el a választásokon és deklarált cél az országos listaállítás, illetve a Parlamentbe jutás.

A két párt elnöke kiemelte, hogy az együttműködésnek köszönhetően
kialakulóban van a ma még Parlamenten kívüli pártokból álló Baloldali Platform, mely a szavazók számára valódi alternatívát nyújt a magukat baloldalinak nevező pártokkal szemben.
     Kiadó: Magyarországi Szociáldemokrata Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.