2022. január 14., péntek 13:12

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 14., péntek (OS) - A Fidesz betiltotta a lakosság tájékoztatását Tatabányán - Tatabánya nem hallgat el!

    A tatabányai Fidesz aljas bosszúvágyból, a választók döntésének teljes figyelmen kívül hagyásával betiltotta a lakossági tájékoztatást. De Tatabánya nem hallgat, április 3-án is meg fogja mutatni, hogy a város a változás mellett köteleződött el - erről tartott közös sajtótájékoztatót Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere, Konczer Erik, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Komárom 1. választókörzetében, Dobrev Klára, a DK EP-képviselője és Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője. 

Szücsné Posztovics Ilona elmondta: a rendelet sérti az alaptörvényt, az önkormányzatokról szóló törvényt, és a tatabányaiak alapvető tájékoztatáshoz való jogát, ezért nyílt levélben fordult Bencsik János fideszes országgyűlési képviselőhöz, aki azt válaszolta: ő tehet a kialakult helyzetről, mert nem biztosította a békét háttéralkuk megteremtésével, ahogy korábban a fideszes városvezetés tette.

Konczer Erik úgy fogalmazott: meg fogjuk mutatni, hogy sem Schmidt Csaba Fidesz-KDNP-s frakcióvezető, sem Bencsik János országgyűlési képviselő nem hallgattathatja el a városunkat és demokratikusan megválasztott vezetését, ezért alternatív felületeken, online, kézből terjesztett szamizdat kiadványokkal fogjuk közvetlenül tájékoztatni a tatabányaiakat a közös ügyeinkről.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.