2022. január 14., péntek 13:57

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2022. január 14., péntek (OS) - Romlik a forint, romlik az egész ország, de a Fidesz és Orbán szerint a magyarok egyenek csirkefarhátat!

Tovább tart a brutális drágulás, a KSH mai adatai szerint 7,4 százalékos infláció volt decemberben. Pont annyi, mint az előző hónapban, pedig a szakértők azt hitték, hogy novemberben már tetőzött a drágulás. Hát nem így van. A Fidesz és Orbán szerint elég, ha a csirkefarhát nem drágul, egyenek azt a magyarok.

És miközben az árak az egekben, a Fidesz még mindig rátesz erre 27 százalék adót! Mert ezt jelenti a 27 százalékos ÁFA: ennyit nyúl le a Fidesz minden vásárlásnál a pénztárcánkból! Ilyen sok adót Európában egy kormány sem sajtol ki az emberekből! Csak a Fidesz!

Lengyelországban eltörölték az alapvető élelmiszerek adóját, így csökkentik az árakat. Az üzemanyagok áfáját is levitték 23 százalékról 8 százalékra. Nálunk a Fidesz és Orbán ehhez túl kapzsi, ők még most is csapágyasra adóztatják a magyarokat. A Fidesz-kormány az elmúlt 12 év alatt több mint harmincféle új adót tett az emberek nyakába, még a minimálbért is megadóztatják! A nyugdíjasoknak sem adják oda a teljes nyugdíjemelést!

Ez így nem mehet tovább! Az embereknek több pénz kell, de nem csak a választások előtt pár héttel, hanem az év minden napján! Több fizetés, több nyugdíj, több családtámogatás, több álláskeresési támogatás! Mi ezt oda akarjuk adni a magyar embereknek! Voksoljanak az Egységben Magyarországért jelöltjeire április 3-án, szavazzák meg maguknak a jobb életet!

MSZP

Kiadó: MSZP Országos Központ