2022. január 15., szombat 11:59

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. január 15., szombat (OS) -

    Prof. Dr. Kásler Miklós a gyógyszerellátás biztosítása és a feltételek javítása kapcsán úgy nyilatkozott: húsz betegségcsoport vonatkozásában 28 gyógyszert fogadott be a gyógyszerhatóság. Magyarország ismételten a legrövidebb időn beül, a legkorszerűbb gyógyszereket biztosítja a betegek számára -  mutatott rá a miniszter. Hozzátette: komoly hangsúlyt fektet a kormány arra, hogy a kistelepüléseken is azonnal elérhető legyen a gyógyszertár és a gyógyszer.
     A szociális szektorban dolgozók január elsején életbe lépő 20%-os béremelésével kapcsolatban emlékeztetett: ha ezt a mostani pénzüket a 2010-el összevetjük, akkor 170%-al emelkedett a jövedelmük.
     A gyermekekkel, és a szociálisan rászoruló emberekkel foglalkozó honfitársaink erkölcsi valamint anyagi megbecsülése rendkívül fontos – mondta a miniszter, aki az egyházak szociális szerepvállalását úgy foglalta össze, hogy az egyháznak 2000 éves tradíciója van az elesettek, támogatásra szorulók megsegítésében. Az a hozzáállás, a szemlélet, a megértés, az együttérzés, a támogatás belső lelki kényszere az egyház részéről biztosított és nem pótolható semmivel – zárta a beszélgetést a miniszter.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.